Обнова апостолског хришћанства из 1. века
Повезане везе до веб локација

Спољни линкови

Везе ка спољним ресурсима и веб страницама.

Библијске унитаристичке везе

РЕВ Библија

Ревидирана енглеска верзија® (РЕВ®) је савремени превод Библије који је произвео Спирит & Трутх Фелловсхип Интернатионал. РЕВ је преведен из библијске унитаристичке теолошке перспективе и садржи много коментара када се дотакне одређених стихова.

Један Бог, Отац, о човековом Месијином преводу (Нови завет)

Библијски унитаристички превод Новог завета сер Антхони Ф. Буззард. Јединствена вредност овог превода лежи у његовом уводу и пратећим белешкама, осмишљеним да исправе распрострањене неспоразуме изазване постбиблијском, неиспитаном традицијом. Неки савремени преводи користе друге преводе као основни текст.

библицалунитари.цом

Библијска унитаристичка веб страница са бројним чланцима и ресурсима.

библијски унитаристички ИоуТубе канал
Интернационална стипендија Спирит & Трутх

СПИРТ & ТРУТХ је светска, мултимедијална, мултигенерацијска платформа за учење која помаже људима да заједно постану попут Христа путем видео записа, подцаста, чланака, блогова, умрежавања на друштвеним мрежама, пројекта превођења и коментара Библије, виртуелног центра за учење, онлајн и локалних стипендија, регионалних и национални догађаји и друго.

труеортрадитион.цом

Библијско унитаристичко учење и извори

Стипендија за рестаурацију

Посвећен опоравку веровања Исусових ученика, Месије, из првог века. Основали Сер Антхони Буззард, Бт., МА (Окон.) МА Тх. 1981. године

ИоуТубе канал за стипендију за обнову
Реформација 21. века

Свака од наших тема има свој одјељак на веб страници испуњен чланцима, видео записима, звучним записима и другим функцијама неких од водећих писаца и говорника из реда једног данашњег вјерника у Бога.

онегодворсхип.цом

Истражујући шта Библија каже о Једном Богу и како се то може разликовати од црквене традиције.

Тринитиес.орг

Сајт и подцаст за преглед, објашњење и оцену теорија о Богу, Исусу и Тројству.

ИоуТубе канал Тринитиес
Унитаристички хришћански савез

Основана 2019. године, УЦА је мрежа посвећена истини Једног Бога. Држећи се различитих веровања у другим областима, сви чланови УЦА се слажу да је Бог Библије само Отац и да је Исус његов људски Месија. Мисија УЦА и њеног растућег чланства да промовишу унитаристичку теологију и повезују истомишљенике широм света.

Црква хришћанских ученика на мрежи
Заблуда о Тројству - апологетика брата Кела

Чланци на овој веб страници углавном су намењени обавештеним тринитарним теолозима и апологетама, или онима који желе да буду информисани, да ли су они стручни теолози и апологете или су лаици који су свакодневни. Док је необавештен или немешање државе у економска питања „Тринитарци“ ће на овим страницама пронаћи много корисних информација, они нису намењена публика. Другим речима, неке строжије звучне тачке које бих могао усмерити према „тринитаријанцима“ нису нужно усмерене ка вама само зато што сте научени да верујете у Тројство. Веома ме узнемирава то што академски научници, теолози и апологете знају одређене чињенице које се тичу овог питања и не откривају их искрено обичним људима.

реститутио.орг

ОБНАВЉАЊЕ АУТЕНТИЧНОГ ХРИШЋАНСТВА

Место за теологију, црквену историју, апологетику, инспирацију и друге изгледе и циљеве

тхебиблејесус.цом

Библијска унитаристичка страница са разним чланцима усредсређеним на то ко је Бог Библије и ко је Исус Христ, и о чему се ради у његовом животу и учењу.

тхетринитионтриал.цом

Све већа збирка дубинских егзегетских и историјских истраживачких чланака о доктрини Тројства.

тринитиекаминед.цом

Ова веб страница је направљена након што ју је Бог водио да оспори популарну тринитарну доктрину из граматичке и историјске перспективе Светог писма.

плато.станфорд.еду/ентриес/тринити/

Станфордска енциклопедија филозофије - унос Тринити

ноТринити Апп

Библијско испитивање доктрине о Тројству

Библијске унитаристичке мисије

Лорд'с Харвест Интернатионал

Лорд'с Харвест Интернатионал настоји охрабрити, ојачати и подржати цркве, децу и породице за Краљевство Божје.

Везе доктрине апостола

АпостлесДоцтрине.нет

Следећи учење апостола у књизи Дела (Дела 2:38, Дела 8: 12-17, Дела 10: 44-48, Дела 19: 2-7) и у Римљанима 6: 2-4. Ово је место посвећено учењу апостола из књиге Дела апостолских.

Последња реформација

„Оно што читамо у Делима апостолским такође је за данас и да се морамо вратити једноставном ученичком животу који су имали први хришћани. Последња реформација је реформација о правом јеванђељу и једноставном ученичком животу, али и реформација цркве.

Они практикују крштење водом у Исусово име.

Реформација 21. века

Можда се најважнија тачка у апостолској доктрини налази из речи „Бог га је учинио Господом и Христом“ у Делима 2:36 до Петрове заповести да се крсти у име Исуса „Христа“ у Делима 2: 38. Грчка реч преведена као Христос је „Христос“ и односи се на онога који је помазан. Петар изјављује у Делима 10:38 да је Бог „помазао“ Исуса из Назарета. За апостоле, Исус није Бог, већ пре Христос, Божији помазаник.

Истинско апостолско учење у другом поглављу Дела апостолских, као и у равнотежи Дела апостолских, не налази ниједан једини пример у којем су апостоли учили људе да је Исус заправо Отац или Бог у телу. Дакле, будимо заиста апостолски! Проповедајмо нацијама истинску и потпуну апостолску поруку - не да је Исус свемогући Бог - већ да је он тај кога је Бог учинио „Господом и Христом“. „Исус“ је Месија!

Виша приземна црква, ТН

Наш одговор Богу кроз Исуса Христа је да се покајемо (променимо мишљење) и верујемо еванђељу (Марко 1:15), исповедимо своју веру, крстимо се у води потапањем у име Исусово и примимо Божји дух. Апостол Петар је рекао:

Покајте се и нека се свако од вас крсти у име Исуса Христа за опроштење ваших греха; и примићете дар Духа Светога (Дела 2:38).

Долазак у „Христа“ чини особу учесником у новом Божјем савезу (Јевр. 13:20, 21). У овом савезу, Исус је наш посредник код Бога (1. Тим. 2: 5), наш вођа - наша глава (1. Кор. 11: 3). У новом савезу, Исус је наш учитељ и ми ћемо бити суђени по његовим речима (Јован 12: 48-50).

Библијска црква на обали језера, храм АЗ

Човеков одговор Богу кроз Исуса Христа биће вера у јеванђеље, исповедање вере, крштење потапањем у име Исусово и раст у хришћанском животу (Римљанима 6: 4-6; Дела 2:38).

Текстурална критика / хришћанска историја

Случај против К

Стандардно решење синоптичког проблема претпоставља да су се Матеј и Лука независно користили не само од Марка већ и од другог извора, сада изгубљеног, званог 'К'. Али у Случај против К Марк Гоодацре комбинује снажну афирмацију Маркановог приоритета са пажљивом и детаљном критиком хипотезе К, дајући нове погледе на доказе извучене не само из традиционалних метода, већ и из савремених научних приступа.

Синоптички проблем

Вероватно највећа књижевна енигма у историји, синоптички проблем фасцинирао је генерације научника који су се бринули о споразумима, неслагањима, варијацијама и особеностима односа између прва три наша канонска јеванђеља. Па ипак, синоптички проблем остаје недоступан студентима, који се убрзо заплео у очигледну сложеност. Али сада Марк Гоодацре нуди пут кроз лавиринт, са обећањем појављивања на крају, објашњавајући живим и освежавајућим стилом шта проучавање синоптичког проблема укључује, зашто је важно и како би се могло решити. Ово је читљив, уравнотежен и ажуриран водич, идеалан за студенте основних школа и опште читаоце.

Маин Сите

Основа места Светог писма